Conditii de publicare

 

Revista Punctum intentioneaza sa publice, pe linga materialele solicitate, si fotografii realizate de cititori. Sintem interesati de serii, portofolii, proiecte, nu de fotografii singulare. Fiecare portofoliu va fi atent evaluat de editorii Punctum, rezervindu-ne dreptul de decizie asupra publicarii, in functie de calitatea imaginilor, de alte materiale primite si de specificul revistei.

Nu exista cerinte speciale, nu pretindem CV-uri bogate sau publicari anterioare. Oricine poate trimite materiale, amator sau profesionist. Punctum nu este o revista despre tehnica si aparatura fotografica, asa ca proiectele vor fi analizate exclusiv din punct de vedere al autenticitatii si al consistentei lor.

Toate fotografiile vor fi arhivate si e posibil sa fie publicate la citeva luni de la primirea lor. Daca nu sinteti de acord cu acest lucru, va rugam ca, o data cu trimiterea materialelor, sa precizati data maxima pina la care sinteti de acord cu publicarea. Doar autorii proiectelor selectate vor fi anuntati prin E-mail. Ne cerem scuze, dar nu avem resursele pentru a reveni catre fiecare si de a explica de ce am respins unele portofolii. Daca proiectul dumneavoastra va fi selectat, va vom solicita un numar mai mare de fotografii dintre care sa le alegem pe cele care vor aparea in revista.

In fiecare editie publicam un interviu despre un proiect amplu si prezentam un portofoliu-serie. Autorii vor fi recompensati cu 430 de lei pentru publicarea proiectului si a interviului si cu 215 lei pentru publicarea portofoliului. Plata se face prin transfer bancar, la maxim 30 de zile de la aparitia revistei.

Autorii fotografiilor detin copyright-ul materialelor publicate in revista Punctum. Acordul de publicare este solicitat in scris, cu semnatura, si este valabil pentru o singura aparitie in paginile publicatiei. Fragmente din text si o parte dintre fotografii vor fi postate pe site-ul revistei, www.punctum.ro, sau in materiale de promovare.

Asteptam imaginile dumneavoastra pe E-mail, la adresa editor@punctum.ro. Trimiteti-ne intre 8 si 20 de fotografii, insotite de o biografie si de o scurta prezentare a proiectului. Fotografiile trimise trebuie sa aiba latura mare de 800 de pixeli la 72 de DPI. Faceti un fisier zip cu numele proiectului si numele dumneavoastra. Va rugam, asigurati-va inainte de a trimite imaginile dumneavoastra ca acestea indeplinesc toate conditiile necesare.

(In cazul in care fotografiile dumneavoastra au fost selectate, va vom rugam sa completati un acord de publicare. Il vom afisa in curind.)