Tabara de fotografie de la Posmus

Revista Punctum si asociatia Tasuleasa Social organizeaza Tabara de fotografie de la Posmus, editia a II-a, care va avea loc in perioada 18-24 octombrie 2010, in judetul Bistrita-Nasaud.
Instructori vor fi fotografii Cosmin Bumbut si Voicu Bojan. In tabara vor fi admisi 10 participanti, iar selectarea acestora se va face pe baza de portofolii. Cei cei care vor sa participe trebuie sa trimita, pina la data de 1 august 2010, un portofoliu de 10-20 de fotografii si o biografie pe adresa: editor (at) punctum punct ro cu specificarea pentru Tabara de la Posmus. Limita maxima de varsta a participantilor este de 30 de ani.
Participantii sint rugati sa isi aduca saci de dormit.
Cele mai bune fotografii realizate in Tabara de la Posmus vor fi incluse intr-o expozitie care va avea loc la Libraria Engleza Anthony Frost, Bucuresti. Cel mai bun portofoliu va fi publicat in revista Punctum.

 

Update:

Magazinul F64 sprijina Tabara de la Posmus. Ne-a oferit o imprimanta si consumabilele aferente, astfel incit fotografiile facute in cursul zilei vor putea fi analizate seara, la foc.:)

Comentarii

De ce 30 de ani??

De ce 30 de ani??

Pentru ca intentia e ca cei

Pentru ca intentia e ca cei proaspeti sa ramina proaspeti. Initial am vrut sa punem limita la 25. Daca urmeaza intrebarea "de ce-i gratis?" raspunsul e tot asta.:)

Anul asta implinesc 31 de ani

Anul asta implinesc 31 de ani si reusiti sa ma faceti sa ma simt batran :)). Argumentul oferit mi se pare slab. Am intalnit foarte multi oameni nu obositi ci aproape putrezi la varste "proaspete" de 20-25 ani, deoarece prospetimea mintii, sau a spiritului, nu depinde in niciun caz de varsta! Depinde doar de background-ul persoanei respective si de felul in care caracterul acesteia a reusit sa-l "managerieze"...
Eu mi-am cumparat primul aparat foto acum 2 ani. Daca in raspunsul de mai sus discutam despre fotografie eu consider ca sunt complet proaspat, dar daca nu (si, cu parere de rau, inclin sa cred asta...) inseamna ca nu. :))
Sanatate va urez!

Si mie mi se pare aiurea asta

Si mie mi se pare aiurea asta cu 30 ani.

Am ars primele etape in fotografie, am trecut printr-o perioada de abstinenta fortata si am chef s-o iau iar de la firul ierbii. :) Cu ceva simplu, cernut si care a stat mocnit acolo. Cu mult chef de treaba. Pacat...

cam ustura la bistrita de la

cam ustura la bistrita de la firu ierbii...
intelegi de ce tre sa fii vesnic proaspat?

Pai zic ca daca aveti peste

Pai zic ca daca aveti peste 30 de ani, va plingeti ca nu va convine regulamentul  si sinteti anonimi - rezolvam o tabara la anul si pentru voi. Pe bani. Sau o sa va plingeti si atunci? O fi din cauza virstei? :)

Este o tabara pentru cei

Este o tabara pentru cei tineri, probabil studenti. Voi cei care va plangeti ca aveti peste 30 de ani; eu zic ca la 30 de ani ar trebui sa ai un job care sa iti permita plata unui curs foto, sau mai multi ani de experienta decat un individ de 20 de ani.

Eu (cel cu 31 de ani) nu m-am

Eu (cel cu 31 de ani) nu m-am plans, doar am combatut argumentul "prospetimii" iar raspunsul editorului imi intareste, din pacate, concluzia. Ironia dansului mi se pare ieftina iar de bani nici nu ma gandeam sa se puna problema :)).
@ Radu Fizesan: eu zic ca alegerea unui curs foto nu tine de partea financiara ci de faptul ca iti plac sau nu fotografia si demersurile titularilor acestuia.

Iar eu sunt ala cu firul

Iar eu sunt ala cu firul ierbii. :) Nici eu nu observasem ca e fara bani/cu bani - nu ma interesa asta. Doar chestia cu varsta o comentam.

In fine, e alegerea Punctum. Bye, bye...

mda, pacat...apucasem sa ma

mda, pacat...apucasem sa ma bucur si eu de ocazie...bineinteles, nu comentez decizia organizatorilor (au tot dreptul sa fixeze orice conditii) insa justificarea mi se pare si mie foarte subtire si totodata opaca...

Succes tinerilor (din toata inima)

ce sa mai spunem ca daca ai

ce sa mai spunem ca daca ai terminat ase-ul si ai noroc de ceva relatii, pana la 30 de ani ai super job, super bani si plictiseala suficienta ca sa mergi la toate workshopurile, asa ca daca asta era problema mai bine ramaneati la limita de 25 de ani :)

cine verifica buletinul?

cine verifica buletinul?

cum atasam fotografiile ?

cum atasam fotografiile ? trebuie sa aiba o anumita rezolutie ?

Sau putem sa punem si niste link-uri catre ele ?

Care ar fi sansa ca eu, care

Care ar fi sansa ca eu, care am gresit cu 4 ani peste cei 30 regulamentari, sa pot ajunge sa stau de vorba si sa pricep ceva de la Voicu si Cosmin, daca tot imi doresc asta, poate chiar mai mult decat cei care s-ar califica pentru ca n-au trecut de 30, printre altele?

Aurel si altii: n-a gresit

Aurel si altii: n-a gresit nimeni cu nici un an peste 30. Eu ce sa zic, la peste 40? :)

E o tabara pentru tineri. N-au bani si vor sa invete fotografie. Din experienta, si fara sa fiu pedagog, altfel lucrezi cu niste tineri care au mintea ca un burete, decit cu niste adulti care au formata deja o scara de valori. Si probabil scule foto pe masura. Pentru toti ceilalti, vom vedea, poate organizam ceva la fel la anul. Dar sigur va fi pe bani.

 

Pe scurt, acesta e un topic legat de ce se va face, nu de ce nu s-a facut. Asa am hotarit noi si gata. Cui nu-i convine, liber netul de workshopuri. Voi sterge orice alt comentariu in care ni se atrage atentia ca nu e drept regulamentul.

 

Bogdan: trimite jpg-uri la 72 dpi si latura mare de 800 px. Intr-un folder zipuit.

 

Ziua copilului frumoasa la toata lumea! :)

Bun, atunci o sa-mi raspund

Bun, atunci o sa-mi raspund singur: eu care nu am nici cine stie ce bani sau scule, iar de valori... inca le caut, probabil ca nu voi fi invitat niciodata.
Multumesc pentru precizari, ca sa zic asa.

Daca doar cei nemultumiti au

Daca doar cei nemultumiti au scris pana in acest moment , eu , care am mai putin de 30 de ani deci pot sa ma inscriu in concurs, tin sa multumesc pentru aceasta initiativa laudabila care sper sa se mai repete .

Este vb de un concurs cu un premiu mare , nu atat gratuitatea este importanta cat faptul ca o sa-i cunosti personal pe Cosmin Bumbut si Voicu Bojan .

Cred ca o sa fie o lupta acerba si sper sa reuseasca cei mai pasionati , cei mai buni , cei meritorii !

Multa bafta tuturor , AMR 59 de zile ! :)

nu stiu.. daca as veni si sa

nu stiu.. daca as veni si sa ma tin si eu mai la o parte asa pe langa voi, fara sa trag cu urechea la ce-oti vorbi,ca si-asa imi e destul sa vad ;o sa ma luati la goana?ca nici eu n-am bani de de-alea platite.
cand veti vedea pe unu tupilat pe dupa garduri,uneori deghizat in pastor sau drumet, sa stiti ca eu sunt ala :)

Dar de ce sa organizati un

Dar de ce sa organizati un workshop la anu', cand toamna e asa frumoasa...? ;)

Va admir foarte mult pe amandoi si ar fi realmente o placere sa va intalnesc si sa inteleg mai bine fotografia, prin ochii unor maestrii.

e o idee fantastica !

e o idee fantastica ! multumim pentru ocazia asta !!
si asa-i..'studentii n`au bani si vor sa invete fotografie'

maturitatea creatiei este ca

maturitatea creatiei este ca si in filosofie, pictura sau fotografie; ea vine odata cu cea a maturitatii limbajului, a varstei.. ps nu ma incadrez ca varsta pentru a participa la aceasta tabara dar nici nu am frustrarea ca inca nu pot prin fotografie sa arat lumea asa cum este ea in realitate.. surprind doar zambete si floricele si cumva e ca si pictura naiva :)

imi place ce o zis carmen,

imi place ce o zis carmen, frumos.
da de ce asa de tarziu atelieru?
succes celor care vor sa invete si sa faca foto din suflet ca-i f fain

:) Gaina batrana face ciorba

:) Gaina batrana face ciorba buna...:)

:) Cum atasam pozele? hehe
Suces tuturor si numai bine

la ce adresa putem trimite

la ce adresa putem trimite portofliu?

portofoliul*

portofoliul*

Tocmai o sa intru in trupa

Tocmai o sa intru in trupa celor de la 30 de ani in sus, in curand. Da, trebuie sa recunosc ca altfel vad viata si valorile fata de cum le vedeam la 20-25 de ani. Inteleg ca e o tabara pentru tineri, insa cei care sunt doar cu un an-doi mai mici ca mine, au castigat desi sunt asa de aproape de mentalitatea si valorile celui de 30 de ani. Ok. Departe de a critica regulamentul ... vreau si cred ca nu sunt singurul, sa va propunem o tabara la fel ca aceasta si desigur PE BANI pentru o categorie de aproximativ 27-35 de ani in care deja valorile sunt in crestere dar au nevoie de a fi mai bine conturate; o perioada in care pentru multi din noi fotografia a inceput sa patrunda in viata noastra, dar are nevoie de profesionisti care sa ne canalizeze vocatiile si pasiunile mai bine. Vrem sa participam la acele tipuri de experienta pe care nu le gasim in tutprialele de pe net sau in revistele foto. Stiu ca se fac workshopuri frecvent, dar pana acolo avem nevoie de o tranzitie, de o astfel de tabara. Dupa o experienta de acest gen, sigur ne-am da seama cat de mult iubim fotografia, daca intr-adevar vrem sa dedicam mai mult, sau preferam "sa ne jucam" in continuare de-a foto, urmand incet incet sa cadem in banal si Doamne fereste "sa ne plictisim", chiar daca mai simtim nevoia sa tragem cadre. Avem nevoie de indrumari, experiente practice pentru a nu cadea nici in latura exclusiv mecanica si electronica "a fotografiei perfecte" fara acel PUNCTUM care te patrunde placut.Ok, succese!

salut, tocmai am incercat sa

salut, tocmai am incercat sa trimit un mail la editor (at) punctum . ro si mi-a dat failed delivery...puteti sa verificat va rog? poate vor mai fi doritori care vom incerca si nu va merge..

Merge, verificat. Incearca si

Merge, verificat. Incearca si la office.

nu merge sa trimit portofoliu

nu merge sa trimit portofoliu pe editor (at) punctum . ro

Eu am trimis acum patru zile

Eu am trimis acum patru zile pe adresa editor(at)punctum.ro si cred ca a ajuns din moment ce nu am primit failed delivery.

si eu am trimis, atat pe

si eu am trimis, atat pe editor(at)punctum.ro cat si pe office(at)punctum.ro si mi-a dat la ambele failed delivery...am incercat cred de vreo 4 ori..si de fiecare data la fel...

Ma rog, nu stiu ce fisiere

Ma rog, nu stiu ce fisiere trimiteti voi, nu vad nici cum va cheama ca sa vad daca nu cumva am primit ce-ati trimis. E cumva ciudat, doar anonimii vad ca nu reusesc. Pe scurt, la toate testele mele, atit pe editor si office, e-mailurile vin. Azi am primit 7 portofolii pe editor.