notebook

Ediţie limitată Punctum #5

6 Decembrie 2010

33 de exemplare din numărul 5 al revistei Punctum conţin două fotografii* realizate şi semnate de scriitorul maghiar de origine română Attila Bartis. Fotografiile din ediţia limitată nu se regăsesc între cele tipărite în revista. Ediţiile limitate costă 69 lei şi pot fi cumpărate doar de la Violeta's Vintage Kitchen. Attila Bartis vorbeşte într-un amplu interviu acordat revistei Punctum despre albumul foto Liniştea aşa (A csöndet úgy), pe care l-a publicat în Ungaria, la sfîrşitul lunii octombrie a acestui an. Bartis a realizat un jurnal fotografic în care a surprins în imagini, timp de cinci ani, detalii intime ale vieţii lui de zi cu zi.

 

*1. Mama mea, Budapesta, 2006; 2. Cedenka, Budapesta, 2005

Editie limitata Punctum #3

29 Mai 2010

30 de exemplare Punctum in editie limitata

30 de exemplare din editia a treia a revistei Punctum contin o fotografie realizata si semnata de Andrei Pandele. In plus, aceste exemplare contin si cite o fotografie realizata de Alexandru Maftei. Cele 30 de imagini ale lui Maftei au fost marite argentic in laboratorul personal al fotografului. Fotografiile din editia limitata nu se regasesc intre cele tiparite in revista. Editiile limitate costa 69 lei si pot fi cumparate la TIFF, in perioada 29 mai – 6 iunie. In aceasta perioada, la Cluj, are loc expozitia fotografului Andrei Pandele – revista Punctum a realizat un amplu interviu cu acesta. De asemenea, editii limitate se gasesc si la Violeta's Vintage Kitchen, Bucuresti.

Tirgsor - making-of Atelier si expozitie

27 Mai 2010

Fotografiile facute de detinutele de la Tirgsor au fost expuse in noiembrie, anul trecut, la Teatrul Nottara, Bucuresti, in timpul Festivalului National de Teatru al Detinutilor. Le-am spus studentelor sa isi aranjeze fotografiile asa cum vor ele – imaginile de making-of sunt facute chiar pe 25 noiembrie 2009, cu citeva ore inainte de vernisaj. Ultima imagine e facuta in timpul Atelierului de fotografie de la Penitenciarul de Femei Tirgsor (iulie-august 2009).